Само четири години след дебюта, BMW се отказва от 8 Series

През 2018 година BMW зарадва своите фенове като показа модерната интерпретация на първото поколение 8 Series. Колата, която тогава бе пряк конкурент на вече несъществуващата S-Klasse Coupe бе представена като елегантно и същевременно спортно купе с две врати, предлагащо се още като кабрио, а на по-късен етап и като четириврато купе с изящен дизайн.

Сега, четири години след дебюта на модела и едва няколко месеца след представянето на фейслифта на 8 Series, стана ясно, че двувратите версии имат броени месеци живот, а конвенционалната „осмица“ ще се прероди под електрическа форма в следващите години. Данните за това идват от BMWBLOG, които през годините са се доказали със своята информация.

Не можем да кажем, че новината е изненадваща, тъй като в интернет пространството се зародиха такива слухове още през изминалата година, а изключително малкият фейслифт, който компанията показа в средата на годината потвърди това. Очакванията са, че през 2026 година ще видим Gran Coupe-то в електрическа форма, като заедно с него ще се продава и конвенционалният модел, споделяйки платформа със „зеления“ си брат.