Сглобяват автомобили с микрочипове от перални

Автомобилните компании започнаха да купуват домакински уреди за да използват електрониката им в продукцията си. Това става ясно от няколко примера от последните дни.

Холандската компания ASML, която е специализирана в производството на системи за литографски печат, публикува отчет за първото тримесечие на 2022 година, от който става ясно за огромен интерес към продуктите ѝ от един от най-големите автомобилни производители и това съвсем не е единствен случай.

Поради кризата с микрочипове някои концерни са принудени да търсят ценните компоненти в различни домакински уреди. Перални машини и системи за литографски печат са сред най-търсените домакински продукти от автомобилните производители.

Според председателя на ASML Питър Уенинк, продължаващата криза в областта на микроелектрониката е принудила един от големите автомобилни производители да използва чипове за домакински уреди за производството на своите продукти.

Експертът обаче не разкри името и дори не каза от коя държава е производителят, който купува техниката му, но заяви, че този метод постепенно става широко разпространен.