Сдържана визия и брутална мощност за BMW M4 от Manhart

Със сигурност не може да наречем последното поколение на BMW M4 бавно или пък скучно, но пък знаем, че конските сили никога не са достатъчни. Именно за това съществуват тунинг студиата, които често предлагат различни варианти на своите клиенти.

Едно от по-популярните студиа – Manhart представи новия си тунинг пакет за новото M4 Competition, като заложи основно на промените под капака и остави на заден план тези във външния вид, свеждайки ги до карбонови заместители за предния сплитер, праговете, дифузьора и предните решетки.

Под капака работи 3.0-литров бензинов шестак с мощност от 510 конски сили и максимален въртящ момент от 650 нютон метра. След намесата на специалистите от Manhart тези числа са увеличени до съответно 635 конски сили и 780 нютон метра.

Лошата новина за екоактивистите и вероятно добра за всички други е премахването на OPF филтрите и изработването на спортна генерация. Не се съобщава колко отнема ускорението до 100км/ч, но пък знаем, че за 10.5 секунди километражът показва 200км/ч след старт от място.