Семейно състезание за 3000 лв. в гориво: СБА с ново предизвикателство за безопасност на пътя

Съюзът на българските автомобилисти организира семейно състезание по пътна безопасност и в подкрепа на Европейската седмица на мобилността – кампания „Дни на безопасността“, а темата е активното участие на цялото семейство в придвижването в градска среда и мерките за безопасност, които трябва да се прилагат.

Семейната надпревара ще включва решаване на листовки на тема пътна безопасност от цялото семейство, съобразени с възрастовата група на децата участници, детска рисунка на тема пътна безопасност, надпревари на специално конфигуриран затворен маршрут по майсторско управление на велосипед и майсторско управление на автомобил, изпит по долекарска медицинска помощ, съвместно с Българския Червен кръст, забавни игри за децата и др.

Кампанията ще се проведе в два етапа:

Първи етап – Кандидатстване за участие, чрез попълване на онлайн форма (поместена на сайта www.familydrivers.bg за определяне чрез томбола в присъствието на нотариус на 15 (петнадесет) семейства /двама родители и дете или родител, близък роднина и дете/ за участие във финалния етап.

Втори етап – Финал – Родителите ще преминават следните елементи – решаване на листовки, майсторско управление на автомобил по зададена схема и реакция при настъпване на ПТП, а децата ще имат тест по пътна безопасност, чрез оцветяване на елемент, рисунка на тема „Пътна безопасност“ или преминаване с велосипед на предварително подготвено трасе в зависимост от възрастта.

Приготвили сме атрактивни награди – освен членски карти за пътна помощ за 15-те семейства, победителят ще получи ваучер за гориво на стойност 3000 лв., класиралите се на второ място – ваучер на стойност 800 лв. за закупуване на велосипед, а класиралите се на трето място – ваучер на стойност 660 лв. за семеен уикенд в СПА хотел Хисар.

Запишете се на www.familydrivers.bg и участвайте във финала на 16 септември 2023 г. от 10:30 ч на бул. „Александър Малинов“ в жк „Младост“.

С подкрепата на Столичната община, МВР – Главна дирекция „Национална полиция“ – Отдел „Пътна полиция“, Български Червен кръст и Bike Center.