Сериозно модифициран е най-бързият Mercedes-AMG GT в света

Сериозно модифициран Mercedes-AMG GT претендира да е най-бързият луксозен спортен седан в света, като ускорява до 100 км/ч за 2,6 секунди. Мощността на автомобила с пет врати е 1331 к.с. – два пъти повече от стандартния вариант, става ясно от видео в канала AutoTellus в Youtube.

Стандартният 4,0-литров V8 в Mercedes-AMG GT63 S е с мощност 630 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Двигателят на този екземпляр е оборудван с алтернативна система за усилване, модифицирана горивна система, модифициран всмукателен тракт, нов ауспух и възможност за впръскване на метанол. Пет тунинг студиа са участвали във финализирането на силовия агрегат.

В резултат на това мощността на двигателя е увеличена до 1331 к.с. и 1250 Нм. Това позволява на лифтбека не само да достигне 100 км/ч за 2,6 секунди (0,6 секунди по-бързо от стандартния модел), но и да ускори до 200 км/ч само за 4,35 секунди.

Модифицираният мотор принуди собственика на петвратата машина да монтира нов преден капак от въглеродни влакна с големи вентилационни отвори върху него.

В задната част на Mercedes-AMG GT се появи масивно крило. Иначе външният вид остава същият, както колелата, спирачките и окачването изглеждат непроменени.

Автомобилът е боядисан в цвят, определян като вариация на Nardo Grey, но всъщност е цвят, наречен Meissen Blue.

Фабричният лифтбек има и по-мощна модификация от стандартния AMG GT 63 S, но в този случай увеличението е постигнато чрез електрически двигатели. Силовият агрегат на AMG GT 63 S E Performance superhybrid доставя 843 к.с. и 1470 Нм, което му позволява да ускорява до 100 км/ч за 2,9 секунди и след това до 316 км/ч.