Серхио Перез се готви да води борба за титлата във Formula 1 срещу Верстапен

Двете поредни шампионски титли от Formula 1 за Макс Верстапен поставиха нидерландеца на върха, но съотборникът му в Red Bull Racing – Серхио Перез, изглежда е готов, за да предложи предизвикателство за трофея през идната кампания. Това призна самият мексиканец в интервю за официалната страница на Formula 1.

„Работя постоянно за това. Смятам, че наистина зависи от комфорта, който ще почувствам с колата в началото на сезона. Миналата година беше така, но накрая ми се изплъзна. Мисля, че, като пилоти във Formula 1, ние постоянно трябва да работим върху нови предизвикателства. И все пак на моменти чувствам, че съм в най-добрата си форма. Много бих искал да пренеса това усещане и за старта на следващата година“, каза Перез.

През 2022 г. той изпусна сребърния медал в последното състезание, отстъпвайки в крайното класиране на Шарл Льоклер от Ferrari с 308 на 305 точки. Верстапен пък стана шампион няколко старта преди финала и завърши годината с 454 пункта.

За кратко имаше конфликт между съотборниците, тъй като в Бразилия Макс пренебрегна съветите на екипа си, за да помогне на Перез в борбата за шестото място. Впоследствие напрежението бе потушено, но е факт, че онези пропуснати точки не позволиха на Red Bull да постави двамата си пилоти на върха в подреждането.