Синът на Енцо Ферари направи кросоувър в стила на спортната кола на баща си

Приживе Енцо Ферари не разрешаваше в компанията с неговото име да се произвежда нищо друго освен спортни коли, но през 21 век пазарът се промени и Ferrari нямаше как да пренебрегне исканията на клиентите.

През 2022 година на бял свят се появи първият кросоувър в историята на марката, наречен Purosangue и Пиеро Ферари стана един от неговите собственици. Единственият син на „Comendatore“, който все още е жив, реши да отдаде почит към баща си и направи своя кросоувър в стила на Ferrari 400 Superamerica.

Настоящият модел е боядисан в зелен цвят Verde Dora, който точно съответства на личната кола на Енцо – 400 Superamerica, произведена през 1962 година. Алуминиевите джанти Purosangue с пет спици са боядисани в т.нар. зимно сиво, подобно на небоядисани въглеродни влакна.

Интериорът е декориран с кожа Jade Brown, която също абсолютно точно копира кафявия кожен салон на класически спортен автомобил на Енцо. Но технически Ferrari-то Purosangue на Пиеро Ферари си остава стандартно.

Кросоувърът запазва 6.5-литровия си атмосферен V12 двигател, който е с мощност 725 конски сили и идва наготово от Ferrari 812 Superfast в комбинация с 8-степенна роботизирана скоростна кутия и задвижване на четирите колела.

Що се отнася до Ferrari 400 Superamerica от 1962 година, която е личният и най-любим автомобил на Енцо Ферари, то тази кола е оцеляла непокътната до днес и се съхранява в музея Revs Institute във Флорида.