Следващият Golf ще се прави във Волфсбург

Volkswagen ще сглобява следващия изцяло електрически Golf в родния си завод във Волфсбург, Германия. Това ще се случи до края на това десетилетие, като там той ще се сглобява заедно с други модели, базирани на платформата Scalable Systems Platform (SSP), съобщи компанията днес.

Нов електрически SUV от сегмент А също ще се произвежда в завода във Волфсбург от 2026 г., докато така нареченият седан Project Trinity, който първоначално беше планиран за същия завод, беше пренасочен към завода в Цвикау, където се сглобяват ID.3, ID.5 и Cupra Born.

Решенията са взети след среща между Управителния съвет на германската марка и Надзорния съвет на групата, в резултат на която беше изготвен план за разпределение на автомобилите за марката Volkswagen до 2028 г. загерманските заводи).

Като част от пренареждането на сглобяването моделите на VW ще бъдат групирани по платформи за всеки завод с надеждата, че това ще намали сложността и разходите. При това положение подробности за споменатия SUV от А-сегмента, който вероятно ще бъде версия на слуховете за ID.1, не са предложени от германския производител.

По-рано VW заяви, че серийната версия на ID. 2all concept, който се очаква да се превърне в електрически наследник на Polo от B-сегмента, ще има стартова цена под 25 000 евро, което води до идеята, че по-малкият ID.1(името все още не е потвърдено ще бъде още по-евтин.