След фанфарите: Всички нови „Москвичи“ обратно в сервизите

В новите автомобили с марката Москвич са открити грешки в руското мултимедийно меню. За това алармираха журналисти от изданието Drom.ru, като обърнаха внимание на неправилната русификация – някои елементи от менюто на мултимедийната система на Москвич 3 са преведени неправилно и са направени грешки в уведомленията, които се показват на екрана на таблото.

Според журналистите автомобилите се нуждаят от актуализация на електронния софтуер – и те нарекоха ​​това „първата сервизна акция“ на Москвич (публикацията по-късно бе коригирана). Представители на Москвич в разговор с изданието motor.ru обясниха, че това не е сервизна акция, а планирана софтуерна актуализация.

Дилърите елиминират проблемите с русификацията на мултимедията по време на издаването на автомобила на клиента. Те просто трябва да изчакат още половин час, докато софтуерът се актуализира. Продадените бройки, които съвсем не са много – 86, обаче ще трябва да посетят отново дилърските центрове, за отстраняване на проблема. Макар и след актуализацията обаче не всички грешки в превода се елиминират.

Проблемите с русификацията са разбираеми, тъй като, както вече знаете Москвич 3 е на практика китайски автомобил JAC JS4, който се доставя почти готов от Китай в Русия. Към днешна дата Москвич 3 струва 23 800 евро за версията с механична скоростна кутия и почти 25 000 евро за версията със CVT.

Цената на електрическия Москвич 3е е 42 200 евро. Преди края на годината се очаква премиерата на седан и на още един кросоувър, които според слуховете ще се казват Москвич 5 и Москвич 6. Към момента продажбите на новия Москвич 3 вървят доста слабо.