Снимаха най-новия джип на Volkswagen – Tiguan Allspace

Volkswagen Tiguan Allspace наближава края на своя жизнен цикъл, тъй като седемместният SUV ще бъде заменен от предстоящия Volkswagen Tayron по-късно тази година. Прототипи на Tayron бяха забелязани да провеждат тестове при различни условия, включително екстремно студени и горещи обиколки на Нюрбургринг.

Tayron ще служи като по-голям брат на новото трето поколение Volkswagen Tiguan, който в момента се предлага само в конфигурация с пет места. Междувременно Touareg ще продължи да заема позицията си на флагмански SUV на Volkswagen. Въпреки че името Tayron може да е непознато за европейските шофьори, то се използва от Volkswagen на китайския пазар от известно време.

Макар че прототипните модели на Tayron са маскирани така, че да приличат на предишното поколение Tiguan, някои дизайнерски елементи, като например предната броня с големи въздухозаборници, много наподобяват изцяло новия Tiguan. Очаква се Tayron да има сходна предна част, радиаторна решетка и дизайн на задните светлини с по-малкия си събрат. Освен това и двата автомобила ще използват същата платформа MQB evo, която се използва и от Skoda Kodiaq, друг седемместен SUV.

Очаква се Tayron да бъде дълъг над 4,7 м, с удължено междуосие в сравнение с Tiguan, за да се приспособи към седемместното си разположение. Шпионски снимки разкриват удължени задни врати, за да се улесни достъпът до втория и третия ред седалки.

Що се отнася до интериора, Tayron вероятно ще разполага с новия 15-инчов централен сензорен екран на Volkswagen, подобен на модели като ID.7, Passat и Tiguan. Volkswagen преминава от чувствителни на допир контролни уреди, което вероятно ще доведе до по-голямо присъствие на физически контролни уреди в сравнение с Tiguan.

По отношение на задвижванията се очаква Tayron да предлага опции, подобни на тези на по-малкия Tiguan, включително мекохибридни бензинови и TDI дизелови двигатели, както и два plug-in хибрида. Tayron PHEV може да се похвали с пробег от над 100 километра на чисто електричество, подобно на новия plug-in Skoda Kodiaq.