Странен Mercedes използва нова технология за брониране

Компанията Dartz е известна със своите странни возила, част от които дори участват във филми и новият им проект изобщо не изневерява на стила им. Dartz Prombron Black Alligator MMX Black Tiger Moon Edition, както е пълното име на новото возило е базирано на Mercedes GLS и предлага бронировка, запазвайки същото тегло като на стандартния модел.

Това е постигнато благодарение на използването на нова технология наречена GBOL, която позволява направата на изключително леки панели, които същевременно могат да издържат на сериозно натоварване. Това е и първото превозно средство извън армията, което използва тази технология.

Цветовата схема е вдъхновена от тигрите, както подсказва и името. Цялостният дизайн е доста странен, а впечатление прави липсата на огледала, които са заменени от камери, както и липсата на дръжки, които са скрити и могат да пускат ток, ако грешния човек се насочи към тях.

Друга интересна функция на бронираната машина са електрохроматичните прозорци, които могат да променят пропускливостта си и да бъдат до 100% или пък изцяло прозрачни.

От Dartz не разкриват кой е двигателят, който задвижва машината, но пък казват, че е V8 с повишена мощност.

В интериора е заложено на луксозни материали като например крокодилска кожа по таблото, а златни акценти добавят още ексклузивност към „джипа“. От Dartz не споменават нищо за цената, но можем да предположим, че тя едва ли ще бъде ниска.