Странен Mercedes използва нова технология за брониране

Компанията Dartz е известна със своите странни возила, част от които дори участват във филми и новият им проект изобщо не изневерява на стила им. Dartz Prombron Black Alligator MMX Black Tiger Moon Edition, както е пълното име на новото возило е базирано на Mercedes GLS и предлага бронировка, запазвайки същото тегло като на стандартния модел.

Това е постигнато благодарение на използването на нова технология наречена GBOL, която позволява направата на изключително леки панели, които същевременно могат да издържат на сериозно натоварване. Това е и първото превозно средство извън армията, което използва тази технология.

Цветовата схема е вдъхновена от тигрите, както подсказва и името. Цялостният дизайн е доста странен, а впечатление прави липсата на огледала, които са заменени от камери, както и липсата на дръжки, които са скрити и могат да пускат ток, ако грешния човек се насочи към тях.

Друга интересна функция на бронираната машина са електрохроматичните прозорци, които могат да променят пропускливостта си и да бъдат до 100% или пък изцяло прозрачни.

От Dartz не разкриват кой е двигателят, който задвижва машината, но пък казват, че е V8 с повишена мощност.

В интериора е заложено на луксозни материали като например крокодилска кожа по таблото, а златни акценти добавят още ексклузивност към „джипа“. От Dartz не споменават нищо за цената, но можем да предположим, че тя едва ли ще бъде ниска.

Previous post Гонят половин милион черни дизели от центъра, до 500 лв. глоба за замърсяващи коли
Next post BMW X4 M Competition се втурва напред като снаряд