Суперлимузината S63 AMG – най-мощната S-Klasse правена някога

Две години след представянето на новото поколение S-Klasse, Mercedes най-после показа първото AMG изпълнение на лимузината с означението S63 AMG E Performance. Новите добавки в името на суперлимузината загатват за появата на хибриден тракт, който позволява на новата S-Klasse да се превърне в най-мощната модификация на лимузината правена някога от германците.

Подобно на хибридното AMG GT, така и новата S-Klasse използва 4.0-литров бензинов осмак в комбинация с електромотор на задната ос и малка 13.1кВч батерия. Тази конфигурация осигурява максимална мощност от 802 конски сили и 1430 нютона въртящ момент. Тежаща 2.52 тона лимузина може да ускори до 100км/ч в рамките на 3.3 секунди, а за предаването на всичкия въртящ момент към пътя се грижи интелигентна 4Matic система за задвижване на четирите колела.

Максималната скорост е 290км/ч, а въздушното окачване е пипнато от инженерите на AMG. Добавени са още керамични спирачки и активни тампони на мотора. Колата може да измине и до 33 километра на ток, ако случайно това е причината, заради която се оглеждате за хибридното AMG.

Визуално може да познаете лимузината по Panamericana решетката с вертикални шлюзове и голямото лого на Mercedes, както и по-агресивната предна броня. Спирачките и джантите също са едни от нещата, които разкриват мощната лимузина, заедно с праговете, задната броня и накрайниците на ауспусите.

В интериора можем да открием специални седалки и шевове, запазени за AMG моделите, както и графики на дисплеите, отново с AMG означенията. Воланът също е различен с контролер за режимите на движение. Все още не са ясни цените на новия модел, но съвсем не очакваме те да са ниски.