С 417 км/ч по трилентов път и Bugatti Chiron – през очите на шофьора

Собствениците на хиперавтомобили обикновено трябва да ходят на затворени писти, за да оценят всички скоростни възможности на автомобила си, но има и обикновени пътища в света, където можете да извлечете максимума от Bugatti Chiron – това са аутобаните без ограничение на скоростта в Германия.

В това видео чешкият бизнесмен Радим Пасер ускорява своето Bugatti Chiron до 417 км/ч. Този път ви показваме всичко това, но заснето от камера, монтирана на предния панел, а в прозореца вляво има видео от камерата, заснемаща скоростомера.

Невероятното ускорение се проведе на най-обикновения път – А2 край Витенберг в Германия. Участъкът, на който е възможно да се достигне скорост от 417 км / ч, има дължина от 10 км. По средата на пътя има спускане и завой, поради което водачът трябва да поддържа „само” 200 км/ч известно време. Но тогава пътят се изправя и суперколата показва пълните си възможности.

Поддържането на скорост над 400 км/ч отнема само минута – по трилентовия път има и други участници в движението, така че Радим Пасър решава да не рискува. Известно е обаче, че Bugatti може да се движи с максимална скорост не толкова дълго – 100-литров резервоар с бензин е достатъчен само за 9 минути шофиране.

Преди време Радим Пасер направи подобни клипове с други интересни автомобили – Porsche 911 Turbo, Lamborghini Aventador и Bentley Flying Spur. Вижте какво вижда водача при скорост от над 400 км/ч.