Така изглежда най-новият кросоувър на Peugeot отвътре

През септември Peugeot се подготвя да ни представи изцяло новото поколение на кросоувъра 3008, а докато чакаме лятото да премине и да влезем в първия есенен месец, хората зад френската марка ни дават малък жокер за това какво да очакваме от обновения модел.

Компанията показа интериора на новия кросоувър, който запазва познатата структура за Peugeot, но с много нови технологии.

Новият Panoramic i-cockpit продължава да следва дизайна с няколко нива, но вече получава 21-инчов извит дисплей в най-горната част, където водачът вижда най-важната информация, заедно с екрана на инфотеймънт системата. На второто ниво откриваме и друг екран със сензорни бутони, където водачът може да изведе бързи функции за достъп. Сензорните повърхности приключват с бутоните на волана, който запазва малките си размери, но с нов дизайн.

Впечатление прави и високата централна конзола, която е максимално изчистена с място за съхранение. Там също откриваме няколко бутона, но не и скоростния лост. Той вече е преместен вдясно от волана, заедно със старт/стоп бутона за по-лесен достъп.