Така ще изглежда новото комби на Volkswagen Passat

През втората половина на тази година Volkswagen възнамерява да представи ново поколение на комбито Passat, което ще бъде деветото в историята на модела. Прототипите на иновацията, които активно се подлагат на пътни тестове, многократно са хващани от обективите на фото шпиони. На базата на тези снимки в интернет пространството се появи и първия рендер.

Автомобилът ще остане разпознаваем и ще запази характерната си права линия. В същото време формата на каросерията ще стане по-аеродинамична, а задните „рамене“ ще бъдат по-изразени. Passat 2023 ще получи модерни фарове, които са свързани помежду си с тънка LED лента, минаващи през тясната радиаторна решетка и емблемата.

В бронята ще е интегриран широк въздухозаборник, а точно отгоре се виждат вертикални прорези за въздуховоди. На кърмата можете да видите по-традиционни големи светлини и тънка броня, която е направила място за голяма задна врата. Спойлерът на покрива също ще е малко по-изразителен.

Известно е, че в основата на новото комби ще залегне модернизираната платформа MQB, която позволи на Volkswagen да увеличи междуосието на модела и по този начин да направи салона по-просторен и удобен. Моделът ще е оборудван с модерен цифров инструментален панел.

Налична ще е и мултимедийна система с голям, вероятно 15-инчов екран. Под него ще са бутоните и плъзгачите за управление на климатика. Passat 2023 ще получи и разширен пакет от системи за подпомагане на водача и асистенти за безопасност. Очаква се и система за автономно управление да е 2+ или дори ниво 3.

Новото комби ще се предлага със същите бензинови и дизелови двигатели, които ще бъдат допълнени със стартер генератори, за да отговарят на строгите разпоредби за емисии на CO2. Ще се предлага и версия с хибридна инсталация с plug-in модул. PHEV ще комбинира 1.5-литров TSI Evo2 бензинов двигател и електрически мотор. Системната мощност на този силов тракт ще е 268 к.с.

Производството на иновацията ще бъде в завода на Volkswagen в Братислава, Словакия. След като Ford Mondeo и Opel Insignia бяха спрени от производство, конкуренти на Passat в D сегмента остават Peugeot 508, Audi A4 и BMW 3 Series.