Тимъти Джон Бъртън продава специалния си McLaren

Тимъти Джон Бъртън е известен „ютубър“ и автомобилен колекционер познат по-добре в интернет като Shmee 150. В гаража му могат да бъдат открити някои от най-интересните автомобили в света, включващи коли като Zenvo TSR-S, Ford GT, Ferrari SF90, McLaren 675LT Spider, AMG GT Black Series, SLS AMG Black Series, McLaren Senna и други.

Съвсем скоро, обаче, Shmee 150 обяви, че ще се раздели с една от колите, а именно специалния McLaren Senna, който вече се появи за продажба в интернет пространството. Колата е в цвят Cerulean Blue и е регистрирана през януари 2019-та. Специалният модел е номер 281 и се отличава с множество допълнителни екстри от MSO, включително редица карбонови елементи в тъмно син цвят, интериор с карбонови акценти и алакантара, както и допълнителни елементи в интериора в цвета на колата.

През своя 4-годишен живот колата е изминала около 5400 километра, а под капака ѝ работи 4.0-литров бензинов двигател с V8 и две турбини, който развива мощност от 800 конски сили. Ускорението на колата от 0 до 100ккм/ч отнема 2.8 секунди, а максималната скорост е 340км/ч. От специалния модел са произведени едва 500 броя, които отдавна са разпродадени, а част от тях за съжаление вече са пострадали по един или друг начин.