Това е най-абсурдната катастрофа с Ferrari? (Видео)

Виждали сме записи с какви ли не абсурдни катастрофи от цял свят, но този инцидент може да претендира за №1. Случката е от уикенда, когато две суперколи Ferrari излизат от пътя и се блъскат в оградата на вила в градчето Осимо (Италия).

Катастрофата е записана от няколко охранителни камери, а шофьорите на колите са истински късметлии, тъй като се отървават само с леки наранявания. Единият от тях е бил откаран в близка болница за прегледи, но малко по-късно е освободен.

Според информациите, двамата мъже – на 50 и 54 година, са от Белгия (в някои медии се посочва, че единият е от Нидерландия), като са били на почивка в Анкона. Не е ясно дали те са се състезавали, но ясно се вижда, че и двамата губят контрол над своите коли, които се удрят в бордюр с висока скорост и това ги изстрелва във въздуха.

Катастрофата прилича по-скоро на сцена от филм, отколкото на реално произшествие. На кадрите се вижда как червено Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano Careening излита от завоя и се блъска в оградата. Секунди по-късно синьо Ferrari F12Berlinetta прави абсолютно същото, като след удара се запалва.

Намиращият се на мястото на инцидента YouTuber – Антонио Пио Гуера, успява да заснеме последствията от катастрофата, като показва, че пристигналите пожарникари се опитват да загасят горящото F12Berlinetta, което явно не подлежи на възстановяване. Впрочем, и червеното Ferrari най-вероятно ще бъде бракувано.

Явно причината за инцидента е високата скорост, както и това, че двамата шофьори не преценяват способностите си. Не става ясно обаче защо водачът на втората кола не реагира и не се опита да избегне удара, след като видя какво се случва пред него. Подобни катастрофи обаче доказват, че обикновените пътища не са място за състезания.

Previous post Ford се отказа от още един основен сегмент
Next post Goodyear разработи специални гуми за електрически камиони