Това е най-абсурдната катастрофа с Ferrari? (Видео)

Виждали сме записи с какви ли не абсурдни катастрофи от цял свят, но този инцидент може да претендира за №1. Случката е от уикенда, когато две суперколи Ferrari излизат от пътя и се блъскат в оградата на вила в градчето Осимо (Италия).

Катастрофата е записана от няколко охранителни камери, а шофьорите на колите са истински късметлии, тъй като се отървават само с леки наранявания. Единият от тях е бил откаран в близка болница за прегледи, но малко по-късно е освободен.

Според информациите, двамата мъже – на 50 и 54 година, са от Белгия (в някои медии се посочва, че единият е от Нидерландия), като са били на почивка в Анкона. Не е ясно дали те са се състезавали, но ясно се вижда, че и двамата губят контрол над своите коли, които се удрят в бордюр с висока скорост и това ги изстрелва във въздуха.

Катастрофата прилича по-скоро на сцена от филм, отколкото на реално произшествие. На кадрите се вижда как червено Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano Careening излита от завоя и се блъска в оградата. Секунди по-късно синьо Ferrari F12Berlinetta прави абсолютно същото, като след удара се запалва.

Намиращият се на мястото на инцидента YouTuber – Антонио Пио Гуера, успява да заснеме последствията от катастрофата, като показва, че пристигналите пожарникари се опитват да загасят горящото F12Berlinetta, което явно не подлежи на възстановяване. Впрочем, и червеното Ferrari най-вероятно ще бъде бракувано.

Явно причината за инцидента е високата скорост, както и това, че двамата шофьори не преценяват способностите си. Не става ясно обаче защо водачът на втората кола не реагира и не се опита да избегне удара, след като видя какво се случва пред него. Подобни катастрофи обаче доказват, че обикновените пътища не са място за състезания.