Това е най-луксозният Range Rover, който не можете да си купите

Land Rover отбеляза отварянето на своя обновен шоурум в Лондон с дебюта на най-луксозния Range Rover правен до момента. Колата е разработена от подразделението SVO във Великобритания и ще бъде направена само в 16 екземпляра, които вече са разпродадени. Цената на всеки един от всъдеходите започва от 281 хиляди евро, което е близко до цената на Rolls-Royce Cullinan.

Всеки един от автомобилите е боядисан в сив цвят Grey Gloss с по-тъмен нюанс за тавана и част от елементите по калниците и капака. Черни елементи като лайсните около прозорците, стоповете и надписите добавят контраст, както и 23-цоловите джанти, отново в комбинация от сиво и черно. Емблемите и надписите са направени от най-старата семейна бижутерия във Великобритания – Fattorini.

В интериора британците са заложили на палисандрово дърво и анилинова кожа, комбинирана с абанос. В багажника са поставени две седалки с гръб към пътниците, като при тях също има меки кожени възглавници. Част от елементите в интериора са в черна керамика, а диагонален шев може да бъде открит по седалките, таблото и други части на интериора.