Това е най-мощният сериен Duster в историята

Един от бестселърите на Dacia – моделът Duster, не се вписва в определението „спорт“, но това е така, защото никога не сме виждали негова наточена версия. Едва ли у нас и в Европа ще видим скоро такава, но…

Групата Renault има различна стратегия за продажбите на румънските автомобили, като тя се определя в зависимост от пазара. Именно поради тази причина в Бразилия се появи версия със 170 конски сили, която се радва на доста прилично търсене. Моделът се продава под марката Renault.

Това е същият двигател 1.3 TCe, но форсиран, благодарение на което са добавени 20 к.с. С този мотор Duster ускорява до 100 км/ч за 9.2 секунди. За сравнение, Duster със 150 конски сили, продаван у нас, ускорява до 100 км/ч за 10.4 секунди.

В същото време по-мощната версия на Duster няма да е по-скъпа, освен ако производителят не реши да я оборудва с редица допълнителни функции и системи. Що се отнася до двигател, то той е съвместна разработка на Renault и Mercedes.

Между другото, най-мощният Duster за всички времена, но вече не сериен, а създаден през 2011 г. от състезателя Жан-Филип Диро, Тази уникална „джипка“ разполага с мощност от 850 конски сили, като освен това тежи само 950 кг.

 

Previous post Новата версия на електрическото C40 се зарежда за около 32 минути
Next post Audi спира да продава Plug-in хибриди в Европа