Това е най-скъпото ново BMW в света

Шефът на BMW M използва своя Instagram профил за да покаже няколко снимки на нов М модел, който ще дебютира до края на тази година. Според информацията, това ще бъде наследникът на легендарното 3.0 CSL, базирано на последното поколение М4 CSL. Според запознати с плановете на компанията, купето ще произведе в ограничена серия от едва 50 броя, като всяка една от тях ще бъде с начална цена от 600 хиляди евро. Ако това наистина се случи, то колата ще се превърне в най-скъпия нов сериен модел на марката.

Снимките са три на брой и показват предницата, задницата и част от страничния профил на двувратото купе, но покрити с тежък камуфлаж с някои от най-значимите М коли правени до момента. За радост на много от феновете, дизайнерите тук са заложили на по-малки по размер „бъбреци“ и с различен дизайн в сравнение с М3 и М4. Предната броня също така е получила кръгли отвори в двата края, а задницата се е сдобила с фиксиран спойлер. В двата края на дифузьора пък откриваме два двойни кръгли накрайника на изпускателната система.

Все още няма официална информация за задвижването, но то вероятно ще бъде поверено на 3.0-литров бензинов шестак с мощност от около 600 конски сили и максимален въртящ момент от 700 нютон метра. Те ще се предават единствено към задните гуми, а освен версия с автоматична трансмисия, не е изключено да видим и класически скоростен лост и механична трансмисия.