Това ще бъде най-бюджетният кросоувър на Renault

Новият модел на Renault няма да бъде като другите автомобили на марката, като основното, което ще го отличава е неговият дизайн. Освен това колата ще има собствена версия за търговски транспорт.

Става въпрос за бюджетния кросоувър Renault 4ever, чиято премиера е насрочена за 2024-2025 година. Като се има предвид името на колата и нейният идеологичен предшественик, е ясно, че този кросоувър ще има глобални перспективи.

Как ще изглежда този, най-евтин за марката кросоувър вече е донякъде известно благодарение на усилията на френския независим дизайнер Жан-Франсоа Юбер. На изображенията, които ви показваме е пресъздаден образът на серийната версия.

Колата изглежда модерна предвид ретро мотивите. Като размери серийното Renault 4ever би трябвало да се доближава до концепцията си. Дължината на автомобила ще бъде 4 160 мм, а разстоянието между осите ще е 2 570 мм.

Така като габарити колата ще се окаже практически аналог на Dacia Duster. Вътре в кросоувъра водачът и пътниците ще намерят просторен интериор, който може да побере до пет души, както и голямо багажно отделение.

Renault 4ever е деклариран като електрически автомобил, но пробегът му все още се пази в тайна. Въпреки това френската преса е сигурна, че този показател ще бъде поне 400 километра, тъй като колата ще принадлежи към бюджетните модели от този сегмент.