Традиционният Golf се превръща в евтин електрически модел след 2 години

Volkswagen се готви да покаже фейслифта на осмото поколение на Golf през тази година, но заедно с това очакваме и крайно решение за това дали ще видим девето поколение на хечбека. Докато изчакваме тази информация, доклад на Autocar предполага, че името Golf ще продължи да се използва в бъдеще, но ще бъде прието от друг модел, който бе предшестван от концепта ID.Life.

Както вече знаем, компактният модел ще бъде преработен изцяло с изискванията на новото ръководство, но вместо името ID.2 в серийния си вариант, кросоувърът ще носи името Golf. Вероятно е да видим и означението ID. преди него, което ще различава двата модела, докато те се продават заедно на пазара.

Според запознати, дизайнът ще е вдъхновен от осмото поколение на Golf, а не толкова от електрическия ID. бранд. Хечбекът ще е с дължина от около 4.25 метра, което го прави по-дълъг от Polo, но и по-къс от настоящия Golf. Очаква се колата да бъде построена на платформата MEB Plus с един електромотор и възможност за добавяне на втори.