Тунингована Dacia Duster за 66 хиляди лева

Повечето купувачи на Dacia Duster предпочитат колата заради това, че предлага 4х4 задвижване, проходимост и ниска цена в обвивката на чисто нов автомобил. Има и такива, обаче, които търсят експлозивността в своят кросоувър и го доработват, за да се отличава от останалите румънски събратя на пътя. Именно такава е и специалната версия CarPoint Yellow Edition дело на германско представителство.

Колата се предлага в Германия с цена от малко над 33 хиляди евро или около 66 хиляди лева. За тази сума получавате чисто нов автомобил с 1.3-литров бензинов двигател и мощност от 150 конски сили и 250 нютон метра. Тази версия се предлага със задвижване на четирите колела, но и само с механична трансмисия с шест предавки. Макар да няма доработки по двигателя, не можем да кажем същото за екстериора.

Колата е получила 20- цолови джанти с нископрофилни гуми, които макар да не са най-подходящите за офроуд преживявания, все пак допринасят за по-спортната визия на кросоувъра. За същото нещо допринася и по-ниското окачване, което намалява значително просвета на Duster. Екстериорът се допълва още от преден булбар, стъпенки под праговете и двойни накрайници на ауспуховата система отзад.