Тунингован Defender получи ретро визия в стила на „оригинала“

Дъщерното дружество на ателието Project Kahn – работилницата Chelsea Truck Company, която е специализирана в усъвършенстването на британски SUV-та с марката Land Rover и Range Rover, представи най-новия си проект – моделът Heritage Remastered, направен в ретро стила на оригиналните Land Rover-и.

По-специално, за новия модел, дизайнът е избран в стила на първия сериен Land Rover в историята, известен с регистрационния си номер „HUE 166“. Във вншния вид на новото доработено возило се откриват доста от характеристите на първородния всъдеход.

Тунинг специалистите създават нова предна броня, в която интегрират специфична радиаторна решетка в стила на първия Land Rover. Допълнение към този елемент от дизайна са капаците на надкалниковите арки и 22-цоловите джанти British Heritage RS-Forged, боядисани в цвета на каросерията. Самата окраска също е препратка към стария автомобил.

Всички модели Heritage Remastered имат покрив, боядисан в контрастен нюанс – слонова кост, както и кутия за резервно колело с индекси „90“ или „110“ – същите номера се прилагат и в решетката на радиатора, като те са в зависимост отмодификацията, тривратия Defender 90 и дългата база Defender 110.

Що се отнася до модификации на двигателя и други механични настройки, то такива изобщо не се предлагат. Става дума само за т.нар. оптичен тунинг. А за интериора се предлага само подмяна на тапицерията с нова кожа Saddle Tan или материал Vintage Cloth Houndstooth по избор на клиента.