Тунингован Nissan 370Z се запали при гонка с най-мощната Tesla

С неуспех и предстоящ скъп ремонт приключи за собственика на Nissan 370Z опитът за надпревара с електрическия лифтбек Tesla Model S Plaid. Това става ясно от видео, публикувано в YouTube.

В надпреварата участва Nissan 370Z с модифициран 3,7-литров бензинов двигател, чиято мощност е увеличена до 700 к.с. Стандартно V6 моторът на японския автомобил развива 329 к.с.

Неговият съперник – Tesla Model S Plaid, е оборудван с три електромотора със сумарна мощност от 1020 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при колата на ток отнема 2 секунди, а максималната скорост е 321 км/ч. Пробегът на лифтбека с едно зареждане е 627 км/ч, като само за 15 минути тази Tesla може да получи заряд за 300 км.

По време на първия манш електрическият лифтбек не оставя никакви шансове на японския си съперник. При втората гонка двигателят на Nissan 370Z избухва в пламъци и шофьорът е принуден да прекрати състезанието. Причината за повредата явно е огромното натоварване, на което е подложен мотора. Самият водач не е пострадал при инцидента.