Турция се похвали с трети електромобил

Трети производител на електрически превозни средства ще се появи в Турция. Новата марка се казва Amperino, а нейният първи модел е малък, триместен електрически автомобил, който е кръстен C-100 в чест на стогодишнината на Турската република.

Колата беше представена на специално събитието. Тя всъщност представлява превозно средства от класа L7 (тежък квадроцикъл), което означава, че може да се управлява от 16-годишни с книжка за мотоциклет. Серийното производство на модела е планирано да започне през 2025 г.

Amperino C-100 е създаден от предприемач от Бурса, който работи върху него в продължение на много години. Размерите на C-100 са скромни – дължина от 3,16 метра дължина, което е по-малко от четириместния Smart, и 1,5 метра ширина и височина.

Салонът на електромобила е само с три места. Отпред има нещо като кокпит с волан в центъра и единична седалка за водача, а две седалки за пътници са разположени отзад и отстрани. Тоест, благодарение на липсата на четвърта седалка, пътниците могат лесно да опънат краката си. Обемът на багажника е 370 литра.

Технически данни за C-100 липсват, като се знае единствено, че пробегът му с едно зареждане е 180 км, а максималната скорост – 90 км/ч. Догодина ще бъдат сглобени 10 бройки от Amperino C-100, а пълноценното производство се планира да започне през 2025 г.

Previous post Върши ли наистина някаква работа системата старт-стоп?
Next post Собственик на електромобил го бракува заради много скъпата батерия