Уловиха новия суперкар на Mercedes на тестове в снега

След като Mercedes официално потвърди дебюта на наследника на AMG GT, който ще бъде изграден на базата на последното поколение Mercedes SL, ето че сега в интернет се появиха и първите снимки на спортното купе. Кадрите бяха публикувани в Auto Express и показват зелен тестов автомобил по време на тестове в снега. Колата е покрита с камуфлаж, макар той да е съсредоточен главно в предната и задната част.

Моделът на практика копира изцяло формите на SL, замествайки мекия му таван с неподвижен твърд таван, идентичен на форма с този при първото поколение AMG GT. Очаква се фаровете и решетката да са идентични с тези при кабриолета с минимални промени в задницата.

По отношение на задвижването, то вероятно ще е поверено на 4.0-литровия V8, който можем да открием в някои от най-мощните модели на марката, заедно с по-малкия 3.0-литров редови шестак с означението GT 53 и мощност около 430 конски сили. Очаква се колата да дебютира през първата половина на 2023 година с пазарен дебют до края на следващата година.