Уникално Porsche за 535 000 лева вече е в София

С изискана церемония и в тесен кръг от представители на специализираните автомобилни медии у нас, официалният дилър на Porsche се похвали с един уникален автомобил. Става дума за модела 911 GT3 Touring, решен в ексклузивния цвят superior red metallic. Автомобилът, който беше показан в софийския шоурум на марката вече е продаден, като цената му е… 535 000 лева.

Родните дилъри заявиха, че и седмото издание на мощния GT автомобил (510 к.с.) вече може да бъде поръчано с пакет оборудване, който беше изключително популярен и при неговия предшественик. Основната разлика на въпросното Porsche с пакет Touring е липсата на огромното антикрило в задната част на автомобила.

Този истински 911 GT3 с маса от едва 1418 кг се предоставя с 6-степенна GT спортна скоростна кутия като стандартно оборудване, но по време на представянето стана ясно, че за първи път пакетът Touring може да бъде комбиниран и със 7-степенна трансмисия с двоен съединител PDK без допълнително заплащане.

Липсата на огромното антикрило при стандартното 911 GT3 намалява притискателната сила, но не така, че колата да стане неуправляема. Необходимата притискаща сила при високи скорости и още по-деликатната елегантност са осигурени от автоматично изтеглящият се заден спойлер. Сребристи ленти от силно полиран анодизиран алуминий на страничните стъкла са още една отличителна характеристика, която подчертава дискретния външен вид на новия модел.

Интериорът, който виждате на снимките с издължени елементи от кожа в черен цвят е особено елегантен и се предлага ексклузивно за GT3 с пакет Touring. Предната част на таблото и горните секции от панелите на вратите имат специална релефна повърхност. Като цяло 911 GT3 с пакет Touring предлага и интериорната атмосфера на класически спортен автомобил.

Иначе зад задната ос е монтиран уникалният четирилитрови шестцилиндров боксерен двигател с мощност 375 kW (510 к.с.). моторът е заимстван директно от задвижващия агрегат на 911 GT3 R, изпробван и тестван в състезания по издръжливост. Автомобилът 911 GT3 Touring тежи 1418 кг с механична трансмисия и 1435 кг с трансмисия с двоен съединител (PDK) на Porsche.

Porsche предлага 911 GT3 с начална цена от 332 968 лева с ДДС и специфично за страната оборудване. Пакетът Touring вече също може да бъде поръчан като опция без допълнително заплащане. Опциите, които в случая са над 170 на брой са тези, които значително могат да увеличат цената на уникалното Porsche. Конкретно при това от снимките – с малко над 200 000 лева.

Ако имате късмета да се окажете в позицията да можете да си поръчате такъв автомобил, предвид родните условия, можем да ви предложим някои съвети за спецификации. На първо място добавете системата за повдигане на носа, защото 992 GT3 Touring е малко нисък.

Основни спецификации на Porsche 911 GT3 Touring (992)
Двигател: 3 996 куб. см, атмосферен, опозитен
Трансмисия: шестстепенна ръчна, задно задвижване
Мощност (к.с.): 510 при 8 400 об/мин
Ускорение от 0 до 100 км/ч: 3.9 сек.
Макс- скорост: 320 км/ч
Тегло: 1 418 кг (DIN)
CO2 емисии: 292 г/км
Базова цена: 332 968 лева с ДДС