Униформен от Перник е пътният полицай на годината

Румен Евтимов от ОДМВР – Перник е тазгодишният носител на индивидуалния приз „Пътен полицай на годината“, съобщават от МВР.

Националният конкурс се провежда за 28-и път, а инициативата е дългогодишна – на СБА и в. „Авто Мото свят“. По регламент право на участие в него имат младши автоконтрольори, като всяка областна дирекция на МВР излъчва по един отбор, а дирекцията домакин има право да сформира два.

Тази година в състезанието участваха и сформирани дамски отбори. Участниците се състезаваха в дисциплините: Теоретичен изпит по специализирана подготовка; Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие – теория и практика; Стрелба с пистолет; Майсторско управление на автомобил; Майсторско управление на мотоциклет.

В индивидуалната дисциплина „Оказване на първа долекарска помощ“ най-добре се представи Николай Стойчев от ОДМВР – Сливен, следван от Андрей Йорданов от ОДМВР – Габрово и Румен Евтимов от ОДМВР – Смолян.

Георги Соколов от ОДМВР – Кюстендил завоюва първото място в дисциплината „Управление на автомобил“. Второто и третото място спечелиха участниците от СДВР – Андрей Йорданов и Мартин Пасков.

При мотоциклетите най-добро представяне направи Венко Велчев от ОДМВР – Хасково. Негови подгласници станаха Румен Евтимов от ОДМВР – Перник и Ангел Исаев от ОДМВР – Велико Търново.

Най-добър резултат по „Теоретична подготовка“ показа Елизар Илиев от ОДМВР – Габрово, следван от Румен Евтимов от ОДМВР – Перник и Деница Господинова от ОДМВР – Русе. Представителката на русенската областна дирекция бе най-точна в стрелбата с пистолет. На второ и трето място се класираха Марин Минков от Ямбол и Севдалин Шиков от Смолян.

При дамите най-добър резултат показаха представителките на ОДМВР – Русе – Деница Господинова и Татяна Чобанова. Третата позиция зае Мелиса Халилова от ОДМВР – Шумен.

Победителите получиха наградите си на официална церемония в София в присъствието на заместник-директора на ГД „Национална полиция“ старши комисар Борислав Муеров, началника на отдел пътна полиция в ГДНП комисар Димитър Мичев, председателя на СБА Емил Панчев, зам.-председателя на БЧК д-р Надежда Тодоровска, директора на ИААА Бойко Рановски, зам.-председателя на ДАБДП Мария Лазарова, както и предходни ръководители на „Пътна полиция“.