У нас продават много специално Porsche Speedster

България е дом на някои много специални автомобили и това не е тайна за никого, марки като Lamborghini, Ferrari, Rolls-Royce, Maserati или Porsche са често срещана гледка, особено по софийските улици. Освен по улиците, има някои специални автомобили у нас, които рядко могат да бъдат видени по обществените пътища, а стоят в затворени гаражи на колекционери и именно такъв автомобил ще ви представим днес.

Колата за която ще ви разкажем е Porsche 911 Speedster от модификацията 997. Синият Speedster е произведен в лимитиран тираж от 356 автомобила, а конкретната бройка, която се продава у нас е 222-рата. Обявата е публикувана от представителството на марката за България, а собственикът ѝ я е закупил от германски дилър на Porsche.

Под задния капак на 911 Speedster работи 3.8-литров бензинов двигател с мощност от 405 конски сили и максимален въртящ момент от 420 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 4.4 секунди, а максималната скорост е 305км/ч. Конкретният автомобил предлага екстри като кожен интериор, керамични спирачки, Sport Chrono пакет, Sport Classic джанти и други. Цената за която собственикът на Speedster-а е готов да се раздели с него е 295 хиляди евро без ДДС.