Финалната версия: Америка се сбогува с Chrysler 300C

През 2005 година Chrysler представи седана 300C, който набра своята популярност в САЩ поради луксозното си излъчване и сравнително ниската си цена. Американците дори се пробваха да наложат седана и в Европа, но тук той не породи голям интерес, макар срещането му по улиците да бе интересно за незапознатите с модела.

Сега, след близо 20 години на пазара, Chrysler 300C ще бъде свален от поточната линия, а компанията реши да отбележи това със специална версия с 6.4-литров HEMI V8. В последния си път, седанът може да се похвали с 492 конски сили и максимален въртящ момент от 644 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 4.3 секунди, а класическото драг разстояние от 402 метра отнема 12.4 секунди.

Трансмисията е автоматична с осем предавки, а въртящият момент се предава към задните колела. Отзад е монтиран и диференциал с ограничено приплъзване, а на четирите колела откриваме спирачки Brembo с червени апарати. Активната изпускателна система пък може да „заглушава“ звука на осмака при нужда.