Флагманът на Genesis струва колкото Mercedes S-Clаss

Малко повече от година след като беше пуснат в продажба в Съединените щати, Genesis G90 се готви да пристигне и при дилърите на марката в Европа. Премиум автомобилната марка на Hyundai обяви, че луксозният седан ще бъде пуснат в продажба в Германия и Швейцария на 26 септември.

Замислен като съперник на Mercedes S-класа, BMW Серия 7 и Audi A8, Genesis G90 ще се предлага в две версии на Стария континент – с нормална и дълга база. Базовият модел ще стартира от 115 000 евро в Германия, а модификацията с дълга база ще започва от 125 000 евро.

В Германия сравнима като задвижване Mercedes-Benz S-класа започва от 111 729 евро, Серия 7 на BMW започва от 116 000 евро, а за базовото Audi A8 клиентите трябва да отделят поне 101 900 евро.

Европейската версия ще бъде само с един вариант на задвижване: 3,5-литров V6 бензинов турбоагрегат, оборудван с 48-волтова система мек хибрид. Общата мощност на системата е 415 к.с., въртящият момент достига 549 Нм. Системата за задвижване на четирите колела е стандартна за всички версии, същото се отнася и за осемстепенна автоматична трансмисия.

Освен да решат коя дължина на междуосието отговаря по-добре на техните нужди (по-дългият вариант предлага допълнително 190 мм място за краката на втория ред), клиентите могат да избират между десет цвята на екстериора, пет цвята на интериора и шест изпълнения на декоративните повърхности.

И двата варианта са отлично оборудвани и разполагат например със седалки Ergo Motion с функции за отопление, вентилация и масаж, два 10,2-инчови сензорни дисплея и 8-инчов екран, използван за управление на климатичния контрол, регулиране на амбиентното осветление, настройката на позиция на щората, както достъпа до настройките за масаж и реглажа на седалките.