Фотофиниш определи победителя в гонка между най-мощното Ferrari, Lamborghini и Tesla

Колите с мощност над 1000 конски сили вече съвсем не са рядкост на пазара и в последното видео на CarWow можем да открием две такива и едно „по-скромно“ Lamborghini Aventador SVJ със 770 конски сили. Освен италианския суперкар в гонката участват още и Ferrari SF90 и Tesla Model S Plaid.

Въпреки, че е най-слабо по отношение на мощността, Lamborghini-то все пак може да се похвали с 6.5-литров атмосферен V12 и максимален въртящ момент от 720 нютон метра. В същото време спортното купе е и с най-малко тегло от 1525 килограма.

Другият италиански представител на старта е Ferrari SF90 Stradale със своя 4.0-литров бензинов осмак и три електромотора. Тук системната мощност е 1000 конски сили и максимален въртящ момент от 800 нютон метра. Въпреки добавените електромотори и батерия, Ferrari-то е с едва 45 килограма по-тежко от Lamborghini-то.

Tesla-та от своя страна може да се похвали с най-голяма мощност от 1020 конски сили, както и идентични цифри за въртящия момент. В същото време, семейното SUV е и над 2 пъти по-тежко с тегло от 2.5 тона. Може ли да се справи с двете суперколи, вижте във видеото.