Фотошпиони: Новото Audi S6 заприлича на BMW

Audi се подготвя за една от най-големите промени в историята си, свързана с дебюта на новото A6/S6, които за разлика от своите предшественици ще се продават единствено като електромобили. Фотошпиони успяха да заснемат бъдещия модел по време на тестове на писта, където видяхме колата, макар и обилно покрита с камуфлаж.

Към момента не можем да различим ясен дизайн, именно заради камуфлажа, но пък ясно можем да видим фаровете, които изглеждат подобни на тези на BMW 7 Series. Разбира се, баварците не са единствените, които използват този стил на разделени предни светлини, но пък са едни от последните заложили на тази тенденция. Подобна конфигурация откриваме и при Q8, където под основните фарове има разположени допълнителни светлини, но там разпределението е малко по-различно.

От това което виждаме на кадрите можем да отличим предната решетка на модела, която тук ще е само декоративна, както и голям отвор под нея, заедно с два по-малки от двете страни. Дръжките изглежда няма да се прибират във вратите, но пък за сметка на това ще са равни с тях. Формата на тавана изглежда подобна на тази при настоящото A7 с нови стопове и голям дифузьор в задната част.