Фотошпиони снимаха най-новата Dacia по време на тестове

Фотошпиони на AutoExpress успяха да хванат за първи път новото поколение Dacia Duster по време на тестове на популярния кросоувър. Всъдеходът ще бъде изцяло обновен през следващата година, като ще предложи много новости, както по отношение на дизайна, така и по отношение на задвижването и технологиите, които ще използва.

Румънският модел е сериозно покрит с камуфлаж, но въпреки това можем да отличим някои дизайнерски елементи като новата цялостна форма на купето, както и нови елементи в страничната линия на вратите и калниците. Кросоувърът също така ще получи и изцяло нови светлини, както отпред, така и отзад. Поне на пръв поглед изглежда, че кросоувърът е пораснал и на размери, но това няма как да бъде потвърдено към момента.

Най-вероятно новият Duster ще получи изцяло нова гама от двигатели, както бензинови и дизелови така и хибридна опция. Много е вероятно това да е вече познатата технология от Jogger и Clio. Интересно ще бъде да видим дали Dacia ще запази ECO-G версията, която е изключително популярна, както у нас, така и в голяма част от Европа.