Хамилтън: За да победим Red Bull тази година, ще ни трябва късмет

Според Люис Хамилтън отборът на Mercedes ще се нуждае от доза късмет, за да спечели поне едно състезание до края на сезон 2022 във Формула 1. Думите на седемкратния световен шампион идват на фона на доминацията на Макс Верстапен и Red Bull от началото на година и най-вече в последните няколко състезания.

В тях световният шампион записа пет поредни победи, като за три от тях той трябваше да се бори, след по-задната си стартова позиция. Именно това кара Хамилтън да мисли, че „Сребърните стрели“ ще се нуждаят от проблеми за Red Bull, ако искат да спечелят поне едно от оставащи шест състезания до края на годината.

„Трябва да сме реалисти, Red Bull изглеждат непобедими в момента. Ще се искат много усилия, за да ги победим. Темпово няма кой да ги доближи. Ние въобще не сме ги настигнали, нямаме предвидени подобрения, с които да стопим разликата. Ще ние е нужен късмет, ако искаме да спечелим“, каза Хамилтън след края на Гран При на Италия миналата неделя.

„Това не е невъзможно, почти ги победихме в Будапеща. Но той (Верстапен) си кара спокойно в челото, така че не знаем истинското им темпо. Ще видим какво ще стане“, заяви още британецът.