Хамилтън искал да се извини на Алонсо, но като чул коментарите по свой адрес се отказал

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отпадна вчера в първата обиколка на Гран При на Белгия след удар с Фернандо Алонсо на влизането на шикана „Ле Комб”. Двамата се бореха за третото място, Люис затвори Алонсо от външната страна на завоя и колата на Фернандо повдигна задницата на автомобила на британеца. Хамилтън продължи още малко, след което получи инструкции от бокса да спре, а Алонсо стигна до финала и беше класиран 5-и.

В първите секунди след инцидента Фернандо избухна по радиото и нарече Люис „идиот”, а след финала обясни, че е било състезателен инцидент. Хамилтън си призна вината за удара и обясни, че грешката е била негова.

След състезанието Люис не беше наясно с коментарите на бившия му съотборник Алонсо по негов адрес, но когато репортерите му ги предадоха, Хамилтън се опита да се пошегува с усмивка.

„Наистина, няма какво да отговоря на това – обясни Хамилтън. – Знам какво чувстваш в такъв момент, но е добре да знам какво мисли той за мен (Алонсо). По-добре е, че се е чуло по радиото. Както казах, ударът не беше умишлен и поемам отговорността за инцидента. Така постъпват възрастните.”

По-късно Хамилтън обясни, че първоначално е решил да отиде до Алпин и да се извини на Алонсо, но след като е чул коментарите му по свой адрес се е отказал.

„Щях да го потърся, но не сме говорили, защото чух какво е казал – потвърди Люис. – При удара колата ми така отскочи във въздуха, че виждах пътят пред и под мен. Благодарен съм, че останах жив. Чух, че нещо се счупи в скоростната кутия, а след това ми казаха да спра, тъй като пораженията в задната част можеха да са сериозни.”

След инцидента стюардите наложиха предупреждение на Хамилтън като дисциплинарна мярка, тъй като Люис се прибра директно в бокса, а не мина през медицинския център за задължителния преглед след такъв инцидент.