Хамилтън искал да се извини на Алонсо, но като чул коментарите по свой адрес се отказал

Хамилтън искал да се извини на Алонсо, но като чул коментарите по свой адрес се отказал

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отпадна вчера в първата обиколка на Гран При на Белгия след удар с Фернандо Алонсо на влизането на шикана „Ле Комб”. Двамата се бореха за третото място, Люис затвори Алонсо от външната страна на завоя и колата на Фернандо повдигна задницата на автомобила на британеца. Хамилтън продължи още малко, след което получи инструкции от бокса да спре, а Алонсо стигна до финала и беше класиран 5-и.

В първите секунди след инцидента Фернандо избухна по радиото и нарече Люис „идиот”, а след финала обясни, че е било състезателен инцидент. Хамилтън си призна вината за удара и обясни, че грешката е била негова.

След състезанието Люис не беше наясно с коментарите на бившия му съотборник Алонсо по негов адрес, но когато репортерите му ги предадоха, Хамилтън се опита да се пошегува с усмивка.

„Наистина, няма какво да отговоря на това – обясни Хамилтън. – Знам какво чувстваш в такъв момент, но е добре да знам какво мисли той за мен (Алонсо). По-добре е, че се е чуло по радиото. Както казах, ударът не беше умишлен и поемам отговорността за инцидента. Така постъпват възрастните.”

По-късно Хамилтън обясни, че първоначално е решил да отиде до Алпин и да се извини на Алонсо, но след като е чул коментарите му по свой адрес се е отказал.

„Щях да го потърся, но не сме говорили, защото чух какво е казал – потвърди Люис. – При удара колата ми така отскочи във въздуха, че виждах пътят пред и под мен. Благодарен съм, че останах жив. Чух, че нещо се счупи в скоростната кутия, а след това ми казаха да спра, тъй като пораженията в задната част можеха да са сериозни.”

След инцидента стюардите наложиха предупреждение на Хамилтън като дисциплинарна мярка, тъй като Люис се прибра директно в бокса, а не мина през медицинския център за задължителния преглед след такъв инцидент.