Хванаха новата Toyota CH-R по време на тестове

Toyota CH-R дебютира през 2016 година и макар в началото да не бе харесван от всички, през последните седем години кросоувърът доби изключително голяма популярност, както в Европа, така и по други части на света. Сега японската компания се подготвя за дебюта на второто поколение на CH-R, което бе предизвестено от концепта CH-R Prologue в края на миналата година.

Моделът ще запази типичните си остри форми, като все пак ще ги смекчи до някаква степен и ще заприлича много на изцяло електрическата Toyota bZ4x.

Британците от Autoexpress публикуваха няколко снимки на покрит с камуфлаж модел, който бе уловен по време на тестове на Нюрбургирнг. На пръв поглед колата запазва цялостната форма на модела като ни представя голям отвор в предната броня, висока линия на капака и изцяло нови предни светлини с различно разположение. Таванът запазва купеобразните си форми, а дръжките на вратите вече се прибират.

В задницата също има промени, като тук може да открием прилики с Yaris Cross и други от последните кросоувъри на компанията. Задните светлини се простират по цялото продължение на задницата, вероятно свързани с LED лента. В горната част откриваме ясно изразен спойлер, а в долната част на бронята и голям дифузьор, вероятно с по-голяма естетическа функция, отколкото практическа.

Очаква се да видим и нови варианти за задвижване, включително дебюта на плъг-ин хибридна модификация, вероятно подобна на тази при другите модели на Toyota. Премиерата на новия CH-Rби трябвало да се състои до края на тази година, вероятно с начало на доставките от 2024-та.

Previous post Какво може и какво не може да се включва в запалката
Next post VW Amarok стана по-висок и по-проходим