Частен самолет на колела или седан от Range Rover

Тези изображения показват особено интересен седан, който евентуално би могъл да се присъедини към редиците на Mercedes-Benz EQS, Lucid Air и някои от иновативните електрически превозни средства, идващи от Китай.

Известен като Range Rover Vision Travel, този впечатляващ концепт е създаден от Гримо Гервекс, професионален дизайнер, работещ за известен производител на електрически превозни средства.

Въпреки че няма признаци, че Range Rover да планира някога да пусне електрически седан, смятаме, че такъв модел би бил добро допълнение към текущата гама на марката, която към момента се състои само от автомобили с повишена проходимост.

При създаването на концепцията Гравекс прави дълга и ниска каросерия, която може да затрудни малко паркирането на колата, но със сигурност ще създаде изключително просторна кабина и водачът, и пътниците ще се чувстват като в частен самолет на колела.

Въпреки че формата му не прилича на всичко, което Range Rover има или вероятно ще произвежда някога, той все пак се идентифицира като модел на британската марка благодарение на редица забележителни дизайнерски детайли.

Например предната част на Vision Travel Concept включва LED осветление с пълна широчина, разположено точно под голямата емблема на Range Rover. Концепцията също пропуска традиционната предна решетка, вместо това включва малък прорез под светлинната лента и по-голяма решетка в долната част на бронята.