Четвърто поколение: Новото (китайско) Aveo на Chevrolet

Възроденият модел ще бъде пуснат в продажба в съвсем близко бъдеще, като подробности за новия продукт бяха разкрити на официалния сайт на General Motors. От тях става ясно, че новият Chevrolet Aveo е разработен в китайското подразделение на General Motors Wuling.

Именно в Китай започва и производството на бюджетния модел. На първия етап ще стартират продажбите в Азия и Америка, а в Китай колата ще се продава под името Wuling.

Хечбекът Chevrolet Aveo беше разсекретен преди време, а сега освен официалното му представяне, компанията показа и версията седан. От снимките се вижда, че дизайнът на автомобила е станал по-строг и солиден – с широка радиаторна решетка, извита линия на прозореца, продълговати фарове и по-стилни стоп светлини.

Интериорът на Chevrolet Aveo 2023 е с подобрено покритие – тапицерията е станала по-добра, а превключвателите на централния панел са покрити с лакирана пластмаса. Основната конфигурация е с по-богато оборудване и вече включва осеминчов сензорен дисплей, камера за обратно виждане, сензори за паркиране и 6 въздушни възглавници.

Първоначално всички автомобили от четвъртото поколение на Chevrolet Aveo 2023 ще бъдат оборудвани с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 99 к.с. Ще се предлагат версии с шестстепенна механична скоростна кутия и с вариатор.

Previous post Шпиони разкриха: Новият Passat комби е по-дълъг и по-нисък
Next post Mercedes готви по-малка G-Klasse като кросоувър през 2026 година