Четири Ferrari-та бяха отмъкнати от сервиз

Неидентифицирани престъпници откраднаха четири суперколи Ferrari направо от сервизен център на марката в Ню Йорк. Автомобилите са били отмъкнати наведнъж, като седмица след престъплението американската полиция няма абсолютно никаква информация за самоличността на похитителите и местонахождението на колите, съобщават медиите в САЩ.

Обикновено подобни автомобили се крадат от улицата или от гаражи. Този път обаче престъпниците са нахлули в сервизен център на дилър на марката, като са разбили стъклената врата. Те отмъкнали голям брой аксесоари на италианския производител, след което намерили ключовете на няколко коли, оставени в сервиза.

Засега липсва подробна информация за откраднатите автомобили, като полицията в окръг Насау казват единствено, че случилото се е заснето от камерите за видеонаблюдение. Известно е, че са изчезнали сиво кабрио от 2014 г., синьо кабрио от 2016 г., както и две бели купета – от 2018 и 2023 г.

Органите на реда все пак съобщиха, че крадците са били четирима или повече, след като първо се твърдеше за трима нападатели. Полицията помоли за съдействие всички, които имат информация за обира.