Чудна новина! Кросоувърът Volkswagen Taigo щял да поевтинее

През 2023 година компанията Volkswagen ще започне да продава в Европа по-евтина стандартна конфигурация на компактния кросоувър Volkswagen Taigo. Благодарение на това Volkswagen Taigo ще стане по-достъпен, което си е прецедент предвид сегашната обстановка на все по-скъпи нови автомобили.

Volkswagen Taigo има всичко, за да се превърне в истински бестселър. Има и по-красив дизайн от този на Volkswagen T-Cross. Продажбите на този кросоувър в Европа започнаха преди година и половина и оттогава на европейския пазар са продадени повече от 63 000 кросоувъра Taigo.

Но шефовете на компанията Volkswagen решиха да увеличат още повече продажбите на Taigo. Те планират да постигнат това, като предложат на купувачите по-евтина базова версия. Тя ще струва около 20 000 евро. В момента базовото оборудване Life струва 24 000 евро.

Как най-евтиният Taigo ще се различава от другите версии? Той няма да има толкова голям набор от оборудване като другите конфигурации. В допълнение, най-евтиният Volkswagen Taigo ще получи стоманени джанти, покрити с обикновени тасове.

Салонът също ще стане по-опростен (това ще бъде особено забележимо от тапицерията на седалките). Но въпреки това автомобилът ще има дигитален инструментален панел и 6.5-инчов сензорен дисплей на информационно-развлекателната система Composition Media.

Под предния капак ще се монтира трицилиндров 1.0-литров TSI двигател с мощност 95 к.с., който ще работи заедно с 5-степенна механична скоростна кутия. Най-достъпната версия на Volkswagen Taigo ще бъде пусната в продажба през 2023 г.

Възможно е да не се предлага във всички европейски страни, но най-вероятно базовата версия ще стигне до България. У нас новата базова версия би следвало да е още по-евтина, тъй като в момента базовата цена на Taigo в България е 40 437 лв. с ДДС. Taigo е кросоувър, подобен на купе с размери 4 266×1 757×1 494 мм, междуосието е 2 566 мм, а обемът на багажника е 438 литра.