Шампионът във Формула 1 Нико Розберг показа своята електрическа хиперкола

През 2016 г. Нико Розберг стана шампион на Формула 1 – германецът спечели желаната титла като част от заводския отбор на Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Очакваше се след края на състезателната си кариера пилотът да стане посланик на марката, но той предпочете да се заеме с проекти в областта на екологията.

В съответствие с това Розберг-младши добави мощни, но екологични модели към своя автопарк от лични коли. През лятото той стана първият купувач на хърватския електрически автомобил Rimac Nevera. Нико избра цвят Stellar Black за своето купе с полирани джанти Vertex и лъскави черни спирачни апарати, а в интериора се залага на черна алкантара плюс монтирана на подлакътника табелка с подписа на пилота и номера на машината от серията.

Колата беше доставена на купувача от Rimac Automobili на Бъдни вечер. Така Розберг успя да получи електрическата си кола в Монако, където живее, точно преди празниците. Пилотът засне процеса на доставка на хиперавтомобила и след това подготви видео за първото пътуване на най-мощния Rimac Nevera по улиците и покрайнините на Княжеството.

Припомняме, Rimac Nevera има четири електрически мотора с мощност от 1914 конски сили и 2360 Нм въртящ момент. Пакетът батерии с капацитет 120 кВт/ч е интегриран в структурата на монокока от въглеродни влакна. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 1,97 секунди, а до 300 км/ч – 9,3 секунди. Обявената максимална скорост е 420 км/ч, но едва ли ще може да се развие в Монако.