Шарл Льоклер беснее: Ferrari направи твърде много грешки

Шарл Льоклер беше много ядосан след финала заради грешките в стратегията на Ferrari, които при спиранията в бокса го свалиха от първо на 4-о място в хода на състезанието и той така и не успя да мине по-напред.

„Днес допуснахме твърде много грешки, много – обясни пред Sky Sports Льоклер. – В такива трудни условия пилотите разчитат на отбора за това как се развива състезанието, аз няма как да видя за какви гуми спират другите пилоти, как се справят на пистата с гумите интермедия, със сухите сликове.”

Льоклер съвсем леко повдигна завесата относно оживената си дискусия с бокса в хода на надпреварата.

„По радиото ме попитаха дали искам да мина от мокри гуми направо на сликове и аз отговорих утвърдително, но направих уточнението, че още е рано за това, по-късно в състезанието. Но не разбирам защо трябваше да си променим мнението и да спрем първо за гуми интермедия”, допълни пилотът.

След това състезание Шарл изостана с още 3 точки спрямо лидера Макс Верстапен, който вече му води с 9.

„Направихме много грешки, не можем да си позволим да правим това – беше категоричен Льоклер. – Тежко е, предишни години тук също имахме проблеми, вече започнах да свиквам с разочарованията. Но не можем да правим така, особено в момент като този от развитието на сезона.”

Но важното е, че пилотът не е загубил вяра в тима.

„Ние сме изключително силни, трябва да използваме възможностите, които се отварят пред нас, не можем да си позволим да губим толкова много точки като днес. Обичам моя отбор и съм сигурен, че ще се завърнем по-силни, но днешната загуба е болезнена”, заключи Шарл.

Previous post Серхио Перес успя да грабне победата в Гран При на Монако
Next post Тодор Христов: Министър Василев доубива автомобилния спорт