Шестото поколение на Subaru Impreza беше показано в Лос Анджелис

Subaru Impreza от шесто поколение беше представена на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Продажбите на модела ще стартират през пролетта на 2023 г. Веднага след премиерата подробности за новия продукт бяха разкрити на официалния сайт на Subaru.

От тях става ясно, че новото Subaru Impreza 2023 дебютира като хечбек, а седанът вече няма да се предлага. Автомобилът запазва познатия силует, но предната му част е станала по-изразителна. Широката радиаторна решетка е съчетана с наклонени диодни фарове, подобно на Subaru Crosstrek 2023.

Също така гамата ще бъде разширена с нова спортна версия RS с 18-цолови джанти и модифицирани брони. Хечбекът е запазил платформата на своя предшественик и може да се мери с него по размери. Автомобилът достига 4 460 мм дължина с междуосие от 2 570 мм.

Интериорът на Subaru Impreza 2023 е проектиран в духа на новия Crosstrek.В централния панел вече е монтиран голям 11.6-инчов портретен сензорен екран. Освен това хечбекът получава нови предни седалки, а шумоизолацията му е значително подобрена.

Във версията RS салонът е решен в ярко червени цветове и карбонови вложки. Базовото Subaru Impreza 2023 е оборудвано с двулитров бензинов двигател с мощност 154 конски сили, а RS вариантът разполага с 2.5-литров двигател с мощност 185 к.с. Всички версии имат безстепенен вариатор и постоянно задвижване на четирите колела, а RS – и пренастроено окачване и по-големи спирачки.