Шест от най-надеждните малки коли с голям пробег

Днес ви показваме една любопитна класация, касаеща употребяваните автомобили с голям пробег. Такива са голяма част от наличните у нас, но има коли, за които големият пробег не представлява чак такъв проблем.

Именно такива са въпросните шест коли, препоръчвани от експертите от интернет-изданието Motorway. Според тях, не е проблем да купите такъв автомобил с навъртени много километри, защото той има сериозен ресурс и ще продължи да ви служи вярно още дълго време, през което разходите ви за ремонти ще бъдат минимални.

6 надеждни малки коли с голям пробег:

Hyundai i10 (2008-2013)

Кола, която е страхотна за града и може да се похвали с евтини ремонти. Проблеми по помощните възли и агрегати има, но те са евтини за подмяна.

Ford Ka (2009-2016)

Друга компактна и издръжлива машина. Понякога може да се повреди окачването, електрическата или горивната система, но не и двигателя.

Volkswagen Polo (2009-2017)

Това е най-издръжливият хечбек от т.нар. „бюджетни“. Слаби страни: окачване, система за отопление и охлаждане, спирачна и електрическа система.

SEAT Ibiza (2006-2009)

Това е доста „корава“ кола. Проблеми понякога могат да възникнат само с окачването и скоростната кутия.

Mazda MX-5 (2005-2015)

Надежден спортен автомобил. Понякога електрониката, кормилното управление, горивната система, трансмисията или климатикът могат да имат проблеми.

BMW 2-Series (от 2014 г.)

Надеждна и мощна машина, която няма да „изтиска“ и последната стотинка от собственика.