Шефът на автомобилната федерация подаде оставка

Президентът на Автомобилната федерация на България (АФБ) Камен Михайлов подаде оставка и напуска поста, заяви самият той на пресконференция вчера, в която се включи виртуално, тъй като в момента е под карантина.

Повод за това стана позиция на Министерството на младежта и спорта, в която се казва, че издаденият лиценз на АФБ през април 2019 г. не е съвсем законен и предстои проверка, като са изискани документи от федерацията по 26 т. До момента обаче в ММС има получени такива само по 9 т.

„Министър Радостин Василев няма да се поддаде на натиск от лица, които с действията си ясно показват, че защитават свои лични интереси. Считаме поведението на Камен Михайлов като основна причина за невъзможност за бързо решаване на проблема с практикуването на автомобилния спорт в България и категорично заявяваме, че това лице не се ползва с доверието на ръководството на министерството.

Всякакъв опит за шантаж и заплахи за протести пред ММС или на жълтите павета от Камен Михайлов ще се приемат като подбуда за извършване на престъпление, за което на него и на участващите лица ще бъде търсена наказателна отговорност“, се казва в позицията на ММС.

Михайлов от своя страна заяви вчера, че публикуваните на уебсайта на ММС документи „внушават неистини и потвърждават съмненията за тенденциозното отношение на министър Василев към АФБ“. Босът добави още, че поради тази причина „подава оставка в името на автомобилния спорт“ и че „държи на мъжката си дума“.