Шефът на Audi за Мик Шумахер: Той избра Mercedes

Новината, че Audi планира да наеме пилот по развитието до края на тази година, за да работи той по програмата за производство на задвижващи системи и на симулатора в Нойбург, успя да развълнува немските медии. И те веднага съживиха предположението, че Мик Шумахер ще премине в Audi и за 2026 ще е титуляр на заводския тим на марката.

Синът на легендарния 7-кратен световен шампион Михаел Шумахер – Мик, кара две години за Haas, но беше освободен след края на миналия сезон и за 2023 подписа да е резервен пилот на Mercedes.

Шефът на програмата на Audi за Формула 1 Адам Бейкър първоначално не пожела да коментира спекулациите за Мик и обясни, че за тимът ще е важно пилотът да е бърз, а ако е германец, това ще е бонус. Но накрая се стигна и до прекия въпрос дали Audi ще наеми Мик Шумахер.

“Всички свързват Мик с нас, това ми е известно – обясни Бейкър. – Но той избра да отиде в Mercedes. Ние разбираме, че целта на Мик е да се върне колкото се може по-бързо като титуляр във Формула 1.”

Чичото на Мик – Ралф Шумахер, вече прогнозира, че германският пилот може да смени Люис Хамилтън в Mercedes, когато 7-кратният световен шампион реши да напусне тима.