Шефът на BMW на мнение, че почти всички обичат дизайна на XM

През последните години BMW получава изключително много критики относно дизайна на своите автомобили, но това не спира дизайнерите на компанията да изненадват с нови проекти, които хората посипват с критика. Последният такъв е M2, а преди това подобно нещо се случи при дебюта на XM, 7 Series, M3/M4 и общо взето почти всички модели представени през последните 3 години.

По време на премиерата на новата 7 Series в САЩ, Оливър Ципсе проговори за екстравагантния дизайн на компанията и заяви, че той ще остане още дълго. Той спомена, че дизайна на М3/М4 и ХМ е свършил своята работа спечелвайки нови клиенти и помагайки на компанията да порасне.

“Ако искате да имате модерен, ориентиран към бъдещето дизайн, автоматично ще получите спор и разбира се, ние искаме това. Това не означава, че хората няма да го купят и разбира се, искаме да започнем дискусия за „Какво правят тук?„. Виждаме много от това с XM. Тук има много дискусии, но почти всички го обичат. ”

Главният в BMW разкри, че тази стратегия е изградена след анализ на BMW 7 Series E65, която бе направена от Крис Бенгъл. Тя също не бе приета особено добре, но продажбите ѝ надминаха тези на предходното поколение на модела. От BMW смятат, че именно този спор за дизайна е поставил марката в заглавията.