Шеф на Mercedes: Хамилтън ще вземе осма титла във Формула 1

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън записа втори пореден сезон без победа, а тимът му Mercedes също не успя да спечели нито едно състезание през настоящата кампания.

Но шефът на Mercedes Тото Волф е уверен, че Люис ще се “върне към живота” и ще спечели осмата си световна титла, стига обаче тимът да му предостави автомобил, с който той да се бори за титлата.

Последната победа на Люис беше в Саудитска Арабия през 2021, като оттогава насам Макс Верстапен спечели 35 състезания и общо три световни титли. Хамилтън вече на няколко пъти заяви, че няма да се оттегли от спорта докато не задмине Михаел Шумахер по титли и Волф е уверен, че това може да се случи.

“Люис е най-добрият пилот в света, който имаше още един труден уикенд този сезон – коментира Волф. – Ако ние успеем да му осигурим автомобил, с който да се бори за титлата, той ще я спечели.”

Волф коментира и това, че статистиката обикновено скрива истинското разпределение на силите в рамките на един сезон.

“Ако погледнете класиранията на Mercedes в последните години, ще видите, че от 2013 година ние има поредица от титли, а в последните две години сме трети и втори при конструкторите – обясни Тото. – На пръв поглед не е е лошо, но тази година Макс спечели 19 победи, значи ние сме били далеч от доброто ни представяне.

Previous post Забраняват на начинаещите шофьори да карат през нощта и с над 110 км/ч
Next post Шпиони засякоха новото Audi S5 на бензиностанция